Burun Dolgusu Nedir?
Burun Dolgusu, yüz dolgularında klasik olarak tercih edilenler arasında yer alır. Günümüz şartlarında pek çok kişi, burun yapısından memnun değildir. Doğuştan gelen veya çevre koşulları nedeniyle burun şeklinin yapısının bozulmasına neden olan durumlar meydana gelmiştir. Ameliyat olmak isteyemeyen ve ameliyattan korkan kişiler için ideal estetik uygulamasıdır.
Yapılan işlem sonucunda daha estetik burna sahip olmayı ve bununda birlikte bozukluğun giderilmesi sağlanır. Gerçekleştirilen dolgu yöntemine göre, kalıcılık süresi değişim gösterir. Bunun 6 ay 5 seneye kadar burun dolgusu uygulamasının, uzun vadeli olduğunu söylemek mümkündür.
Estetik denince sadece kadınların akla geldiği medikal uygulamalardır. Fakat burada burun yapısında sorun yaşayan kişiler sadece kadınlarla sınırlı değildir. Aynı zamanda erkeklerinde başına gelebilecek problemler ve talihsizlikler mevcuttur. Erkeklerinde güvenle tercih ettiği medikal uygulamalardan biridir.
Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?
Tıbbi prosedür gereği; işlem öncesinde hastanın bazı şartları kesinleştirebilmesi gerekir. Estetik uygulamalar, kişiye özel yapıldığından dolayı burada vücudun gelişim sürecini tamamladığından emin olmak gerekiyor. Aksi durumlarda yapılan uygulamanın etkisi görmek mümkün olmayabilir. Ön muayene yapıldıktan sonra hastanın istek ve talepleri bu esnada dinlenerek, değerlendirme yapılır.
Ardından hastanın işleme uygunluğunu tespit etmek adına, tetkik ve tahliller yapılır. Burada da herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalınmazsa randevu verilir. Randevu günü kişinin yüzü temiz olması gerekir. Herhangi bir makyaj veya kimyasal ürün kullanmamış olması gerekir. İşleme başlamadan önce anestezi uygulaması yapılır. Anestezi krem ile birlikte kişinin işlem sırasında acı hissetmemesi sağlanır.
Burun çevresi uyuştuktan sonra dolgu uygulamasına geçilir. Önceden hazırlanan ve uygun doz miktarı ayarlanan dolgu; ince uçlu iğne yardımıyla birlikte burna enjekte edilir. Enjeksiyon işlemi yapılırken dikkatli ve yavaş olunur. Klinik ortamda gerçekleştirilen bu işlemdeki enjeksiyon uygulaması 5-10 dakika arasında değişim gösterir.
Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Dolgu uygulamasının hastalara sunmuş olduğu avantajları saymakla bitirmek mümkün değildir. Özellikle ameliyat olmaktan korkan veya ameliyat olmak istemeyen kişiler için doğru bir seçenektir. Ameliyattaki gibi kesi oluşturmaya gerek kalmaz. İnce uçlu iğneler ile birlikte ortaya çıkan problemler giderilir. Burun şekillendirme işlemi, hastanın talepleri doğrultusunda gerçekleştirilir. Doğru ve istenilen burun yapısına sahip olana kadar burna enjeksiyon uygulayarak, şekillendirilir. Böylelikle cerrahi operasyon gerektirmeden daha ekonomik, kısa süreli ve acısız olarak yapılır.
Dolgu uygulamasında kullanılan hyalüronik asit maddesi ile birlikte doğru sonuçların alınmasına yardım eder. Çünkü burada normalde vücutta var olan hyalüronik asit, zamanla azabiliyor. Azalmasıyla birlikte cilt gergin ve sarkık olarak görünmeye başlar.
Elastik yapısını kaybeden cilt, dışardan aldığı takviye ile birlikte bunu ortadan kaldırabiliyor. Vücutla uyum sağlayabilecek ve en yakın olan madde olduğu için, güvenle tercih edilebilir. Hastanın kısa süre içinde sosyal yaşantısına geri dönmesini sağladığı için hem erkeklerin hem de kadınların tercihi oluyor.
Burun Dolgusunu Kimler Yapmalı?
Burun yapısı birçok nedene bağlı olacak şekilde şekilsiz olabilir. Bazı durumlarda burun yapısından memnun olmayan kişiler için sıklıkla tercih edilir. Özellikle gelişimi sürecini tamamlayan ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Çünkü dolgu uygulamaları, estetik uygulamaları arasında yer alır.
Estetik uygulamaları zorunlu ihtiyaç değil, kişiye özel yapılır. Bundan kaynaklı olarak tıbbi prosedür gereği, bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Dolgu uygulamaları; burunda meydana gelen ciddi sağlık sorunları, solunum sorunu yaşayan kişiler için değildir.
Ameliyat gerektirmeyen durumlarda tercih edilir. Burun kemiğinin çok belirgin olmasıyla birlikte etrafını dolgu maddesiyle kapatıp, daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesi sağlanır. Geçmişten bu yana sıklıkla tercih edilen ve herhangi bir sorun yaratmayan estetik uygulamalarından, erkekler ve kadınlar faydalanabilir.
Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Burun dolgusunda yapılan uygulama farklı yöntemlerde gerçekleştirilir. Hastanın istediği burun yapısına sahip olana kadar şekillendirme işlemi yapılabilir. Bu yüzden kullanılan dolgu miktarı artış gösterir. Dolgu maddesi olarak bilinen hyalüronik asit ile birlikte burun şekillendirme oldukça kolaydır.
Dolgu maddesi kalıcı olan bir teknik değildir. Fakat uzun süreli olduğunu söylemek mümkündür. İşlem uygulandıktan hemen sonra burun dolgusu etkisi görülür. Ortaya çıkan yeni burun şeklinden memnun olmayan hasta için, işlem geri alınabilir özelliğe sahip olan güven verici uygulamadır. Eritilen dolgu maddesi kısa süre sonra ortadan kalkar. Ardından tekrar burun dolgusunu gerçekleştirmekte mümkündür.
Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?
Burun yapısında meydana gelen bozuklukları, beklenmedik zamanlarda ortaya çıkabilir veya doğuştan gelebilir. Böyle durumlarda estetik uygulamaları kurtarıcı olarak devreye girer. Günlük yaşamda çevre koşullarının zararları uğramayla birlikte burun yapısı bozulabildiğinden dolayı, istenilen herhangi bir zaman diliminde bu uygulama gerçekleştirilebilir. Burun dolgusu uygulaması genelde burundaki yapısal bozukluğun giderilmesinde büyük rol oynar.
Çoğunlukla burun kemer sorunlarını ilk sıralarda olduğunu görmek mümkündür. Burunda ortaya çıkan çıkıntı, kendini çok kolay bir şekilde belli eder. Dolgu uygulamasıyla birlikte çıkıntının etrafını dolgu malzemesiyle doldurulmasıyla, sorun giderilir. Bu sayede kişinin öz güveni artmış olur. Burundaki simetrik bozuklukların yok edilmesi için güvenilir bir uygulamadır.
Burun Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Ameliyat olmaya karar veremeyen ve burun yapısında sorun yaşayan kişilerin başvurduğu dolgu uygulamaları, günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilir. Estetik uygulamaları zorunluluk gerektirmez.
Daha estetik bir burun yapısına sahip olmak veya ameliyat gerektirmeyen zamanlarda yapılabilir. Dolgu maddesi olarak bilinen hyalüronik asidin zaman içerisinde vücutta kaybolabilir. Bu yüzden kalıcı olduğunu söylemek mümkün değildir. Fakat uzun vadeli bir uygulamadır. Yapılan burun dolgusu kalıcılık süresi değişim göstermiş olsa da 1-1,5 yıl arasında devamlılığını sürdürebilir.
Burun Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?
Erkekler ve kadınlar tarafından ok sık talep gören burun dolgusu, uygulaması yapılmadan önce bazı hususlar göz önünde bulundurulur. Hastanın işleme uygunluğu kesinleştirildikten sonra randevu verilir.
Randevu gününde işlem öncesi anestezi uygulama yapılır. Bu uygulama sayesinde işlemin kısa sürmesini ve acısız şekilde tamamlanmasını sağlar. Bekleme süresi 20-30 dakika arasında değişim gösterir. Burun ve çevresi uyuşmaya başladıktan sonra önceden hazırlanan dolgu maddesi uygulamasına devam edilir.
Dolgu maddesi burun çevresine enjekte edilirken; ince uçlu iğneler kullanılarak, işlem yapılmış olur. Oldukça yavaş ve dikkatli yapılmasına özen gösterilir. Tecrübeli ve eğitimli kişiler tarafından yapılarak burada da yaklaşık olarak 10-20 dakikalık süreç arasında değişim görülür. Enjekte işlemi tamamlandıktan sonra hasta, yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Ortalama olarak gün içerisinde 1 saatlik zamanı ayırmak yeterli olacaktır.
Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün Mü?
Ameliyat operasyonu ile medikal uygulama teknikleri, birbirinden bağımsız tedavi yöntemleridir. Ameliyat zorunluluk gerektirirken, medikal uygulamalarda kişi isteği üzerine yapılır. Solunum rahatsızlığı veya zorunlu ameliyat gerektiren durumla karşı karşıya kalınırsa; bunun için ameliyatın gerçekleşmesi gerekir. Fakat bunun haricinde estetik görüntü elde etmek kişiler için ameliyatsız bir şekilde burun estetiği dolgusu yapılabilir. İşlem süresi kısadır ve ardından sosyal yaşantıya geri dönülebilir özelliği mevcuttur.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Kaşınırsa Ne Olur?
Yapılan operasyon sonrasında hastaların büyük çoğunluğunun şikâyeti; burun kaşıntısı oluyor. En büyük ve en sık rastlanan şikayetler arasında yerini alan burun kaşıntılarında dokunulmaması gerekir. Kaşınmalar, normal karşılanacak ve kısa süre içinde ortadan kalkacağı anlamına gelir. Çünkü işlemden sonraki 24 saatlik süreçte kaşınmalar her hastada rastlanabiliyor. Kaşınmaya müdahale etmeden kendi kendine geçmesi beklenmeli. Aksi durumlarda yapılan burun dolgusu uygulaması tam oturmadan bozuntulara neden olabilir.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Ne Zaman Duş Alınır?
Operasyon sonrasında ilk süreçte zorluklar yaşanabilir. İşlemden hemen sonra masaj, banyo veya yüz egzersizliği yapılması uygun görülmez. Suya çok fazla temas etmeden ilk üç gün boyunca duş alınmaması, ihtiyaç durumunda ise ılık su ile alınması önerilir. Sıcak su ile banyo yapmak olgu uygulamasının zarar görmesine sebebiyet verir.
Hamam sauna, güneş ışınların uzak durulmalıdır. Günümüzde gerçekleştirilmiş olan dolgu uygulamalarının başarısız sonuçlanması oldukça düşüktür. Bunların başarısız olmasındaki en büyük etken ise hastanın dikkatsiz davranmasından kaynaklı olarak ortaya çıkar. Mutlaka işlemden sonra uzman hekimin verdiği talimatlara ve önerdiği ilaçları kullanmaya özen gösterilmeli. Güvenilir ve bilindik uzman hekimlerin tecrübesi ile uygulamanın yapıldığından emin olmak gerekir. Bu sayede etkili ve başarılı sonuçların alınarak, daha uzun vadeli burun dolgusu uygulamasına sahip olması sağlanır.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Spor Yapabilir Miyim?
Estetik uygulaması gerçekleştikten hemen sonra hasta sosyal yaşantısına, kaldığı yerden devam edebilir. Bunun için sağlık merkezinde yatılı kalması veya evde günlerde dinlenmesine gerek yoktur. Fakat bazı durumlarda dikkatli davranması ve oluşabilecek darbelerden kaçınmalıdır. Mümkün mertebede işlemden sonraki haftada bazı spor ve egzersizlere arar verilmeli. Zor ve ağır egzersizler, güvenli ve etkili olamayabiliyor.
Hafif spor ve egzersizlerde başlanarak, devam ettirilmeli. Burna darbe almamaya ve burun yapısının bozulmasına neden olabilecek durumlardan kaçınılır. Özellikle yatarken burnun zarar göreceği pozisyonun olmamasına dikkat edilir. Çok sık mimik ve yüz hareketleri yapmamak, daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Burun dolgusu uygulaması tam olarak oturduktan sonra kişi eski yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Kullanmamam Gereken İlaçlar Nelerdir?
Yapılan burun dolgusu uygulamasından sonra hastanın dikkat etmesi gereken önemli hususlar vardır. Özellikle işlem sonrasında oluşabilecek problemlerin önüne geçebilmek adına uzman hekimin verdiği talimatlara uyulması gerekir. İşlem sonrasında oluşacak kaşıntılar, ağrılar ve benzeri durumları önlemek için bazı ilaç önerisinde bulunur.
Her hastada olmasa da bazı hastalarda dolgu uygulamasından sonra hafif ağrılar ortaya çıkabiliyor. Uzman hekimin önermediği kremlerin veya ilaçların kullanılması önerilmez. Özellikle ağrı kesiciler arasında yer alan İbuprofen bazlı olan ilaçların alınması önerilmez.
Aynı zamanda kanama oluşturabilecek ilaçlarında kullanılmaması gerekir. Kan sulandırıcı ilaçların kullanımına bir süre arar verilirse; iyileşme süreci hızlanır ve etkili sonuçlar alınır. Mutlaka uzman hekimin önerdiği ilaçların kullanılması tavsiye edilir.
Burun Dolgusu Fiyatları 2022
Sağlık merkezleri çeşitli nedenlere bağlı olacak şekilde fiyatlandırma yapar. Bu sebepten dolayı fiyat bilgisi sürekli olarak değişim gösterebilen bir konu başlığı arasında yerini alır. Uygulanacak olan yöntem, kullanılacak dolgu miktarı, uzman hekimin tecrübesi ve güvenilirliği, sağlık merkezinin kalitesine ele alınarak fiyat belirleme yapılır.
Yapılan fiyat bilgisinin ardından genellikle kullanılacak olan dolgu miktarı, fiyatın kesinleşmesini sağlar. Sağlık merkezi ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi alınabilir. İhtiyaç durumunda ö muayene gerçekleştirildikten sonra güncel ve kesin fiyat bilgisi alınabilme şansına sahip olunur. Güvenilir ve yeni teknolojilerin tercih edildiği yerlerden hizmet alınması büyük önem arz eder. Burun Dolgusu Fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.