Jinekomasti Ameliyatı
- Havaalanı transferi
- Ücretsiz muayene
- Operasyon sonrası bakım
- İstanbul’da Konaklama

1 saat
ameliyat süresi
1 gece
hastanede yatış
genel
anestezi türü
2 gün
işe dönüş süresi
7 gün
Türkiye'de kalma süresi

Erkekte Meme Küçültülmesi (Jinekomasti)
Jinekomasti Nedir?
Göğüs Küçültme Jinekomasti:
Erkeklerde istenmeyen bir cinsel ayırım olduğundan, hastanın psikolojik durumu doktorlar tarafından değerlendirilerek cerrahi tedaviye de yönlendirilmektedir. Ergenlik sırasında ortaya çıkan
jinekomasti bazen kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Kalıcı olanlar için erkek meme küçültmesi onarımı ile çözüm üretilebilir.
Jinekomasti’nin Üç ana tipi mevcuttur:
Glandüler tip: gerçek meme dokusunda büyüme vardır. Liposuction ve eksizyon beraber yapılır.
Yağlı tip: yağ dokusunda büyüme vardır. Liposuction yeterlidir.
Yağlı-glandüler tip: her iki doku da büyüme söz konusudur. Liposuction+eksizyon beraber yapılır.
Kitlenin aşırı büyüme yaptığı ve meme de sarkmaya neden olduğu durumlarda ise kitle ile birlikte deri fazlalığının da çıkarılması gerekebilir.
Jinekomasti Nasıl Ortaya Çıkar?
Hormonal değişikliklere bağlı olarak jinekomasti en sık 13 yaş yada daha büyük erkeklerde ortaya çıkar. Yapılan araştırmalarda bu erkeklerin %90’ında kendiliğinden bir yıl içinde geçer. Ergenlik döneminde hormonal dengedeki değişiklikler meme dokusunda büyümeye yol açarken, belli bir sürede bu denge tekrar kurulduğunda kendiliğinden düzelmektedir. Erişkin erkeklerde meme kanseri göz ardı edilmemelidir. Ayırıcı tanıda diğer jinekomasti etkenlerini de düşünmek gerekir. Bu etkenler hepatit, siroz, akciğer hastalıkları, bazı kanserler, tiroid hastalıkları, testis hastalıkları, eroin veya benzeri uyuşturucu kullanımı ve bazı ilaçların kullanımıdır. Bütün bunlara rağmen erişkin jinekomastinin büyük çoğunluğunda belirli bir etken yoktur. Ameliyat öncesinde memenin ultrasonu çekilmelidir. Bu bize meme dokusundaki büyümenin yağ dokusundan mı yoksa glandüler dokudan mı oluştuğunu gösterecektir.
Erkek Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası
Jinekomasti ameliyatında riskler arasında iki taraf arasında asimetri, deri altında kan birikimi, deri altında sıvı birikimi, meme başı çürümesi ve enfeksiyon (iltihap) oluşabilir. Ancak doku kaybı ve enfeksiyon görülme olasılığı çok nadirdir. Jinekomasti ameliyattan sonra koruyucu olarak doktor kontrolünde antibiyotik kullanılır. Göğüs derisinin yapışması ve oluşacak sıvı toplanmasının azaltılması amacıyla ameliyat sonrası elastik bandaj ile pansuman yapılır. Dikişler 7-10 gün içinde alınmalıdır. Korselerle 2-4 hafta meme derisinin alt dokuya yapışması sağlanır. Meme derisinde düzensizlik kalması durumunda 6 ay sonra revizyon için ikinci bir cerrahi girişim gerekebilir.
ESTETİK BİR GÖRÜNÜMÜ ERTELEMEYİN!
hemen bize canlı destek hattımıza tıklayıp yazabilirsiniz.