Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi; Vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerin tek başına ya da karışım olarak kullanıldığı medikal işleme tedavisidir. Çok uzun yıllar önce kullanılan bu uygulama teknolojinin ilerlemesi ile geliştirilmiştir. Farklı hastalıkların tedavisinde ve medikal estetik uygulamalarında kullanılır.
Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanır?
Sahip olduğu zengin içeriği sayesinde farklı durumlarda kullanılabilir. Mezoterapi tedavisi uygulanan durumlar, spor yaralanmaları, vitiligo, cilt lekeleri, selülit, deri çatlakları, cilt yaralanmaları, gözaltı morlukları, güneş lekeleri, cilt yaşlanmaları ve cilt sarkmalarında kullanılır. Ürün içeriği kişinin şikâyetine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle mezoterapi içeriği tamamen kişiye özel olarak hazırlanır.
Mezoterapi Kaç Yaşında Yapılır?
Mezoterapi işleminde yaş sınırlaması yoktur. İşlem sırasında normalde insan vücudunda var olan ancak bazı nedenlerden dolayı eksilen maddeler enjekte edilir. Bu nedenle yaş sınırlamasına gerek yoktur. Ayrıca cilt lekeleri ve vitiligo gibi hastalıklar hayatın çok erken döneminde görülebilen durumlardır. Bu nedenle erken ve geç yaşlarda da mezoterapi uygulanabilir. İşlem için hekimi kontrolü önemlidir. Doktor gereken fiziki kontrolleri sağladıktan sonra kişinin işlem için uygun olup olmadığına karar verir.
Mezoterapi Hangi Bölgelere Uygulanır?
Vücudun farklı alanlarındaki hücre yıkımları nedeni ile ağrı ve his kayıpları yaşanabilir. Bunun yanında estetik problemlerde zaman içerisinde ortaya çıkar. Mezoterapi işleminin en sık uygulandığı vücut alanları, saç, yüz, basen, kalça, boyun, dekolte bölgesi ve bacaklardır. Yüz bölgesinde yaşlanma belirtileri erken dönemde ortaya çıkar. Yorgunluk, stres ve hormonların değişmesi gibi nedenlerden dolayı zaman içerisinde kırışıklıklar ve deri sarkmaları görülür. Bu sorunlara erken zamanda müdahale edilmez ise kalıcı bir hale gelebilir.
Mezoterapinin Etkisi Ne Kadar Sürer?
İşlem etkisi herkeste farklı kalıcılık süresine sahiptir. İşlem etkisi ortalama 4 aydır. Ancak uygulanan alan, sağlık sorunu ve uygulanan seans sayısı gibi kriterlere göre değişiklik gösterir. İşlemin etkisi ile ilgili aklınıza takılan soruları işlem öncesinde hekiminize danışmalısınız. Aksi halde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kalıcılığı etkileyen bir diğer önemli etki ise mezoteapi içerisinde yer alan maddelerdir.
Mezoterapi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
İşlemin yapıldığı ilk gün duş alınmamalıdır. Dar ve cilt üzerinde baskı oluşturacak kıyafetler tercih edilmemelidir. Uygulama bölgesine krem ve makyaj ürünleri kesinlikle sürülmemelidir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler en az 3 gün ara vermelidir. Alkol ve sigara gibi zararlı maddeler kullanılmamalıdır. Enjeksiyon bölgesinde oluşan hafif kızarıklık ve şişlik için buz uygulaması yapılabilir.
Mezoterapi Ne Zaman Etki Eder?
İşlem sonucundan alınan cevap ortalama 2 ya da 3 seans sonrasında görülür. Seans sayısı ilerledikçe işlem sonucu gözle görülür bir hal alabilir. Doğru içerik hazırlayarak doğru teknik ile uygulanan mezoterapi etkisi çok daha hızlı bir şekilde kendini gösterir.
Mezoterapi Kimlere Yapılmaz?
Reaksiyon ihtimali düşük olan ve güvenliği içeriği sayesinde hemen herkese uygulanabilen bir işlemdir. Ancak bazı özel durumları taşıyan kişiler için bu işlemin yapılması hayatı riskler ortaya çıkarabilir. Uygulanmaması gereken kişiler, hamileler, kanser hastaları, emziren ve lohusa olan kadınlar, felç geçiren kişiler, ürtiker ve egzama rahatsızlığı bulunanlar, kanama pıhtılaşma bozukluğu olanlar, fazla miktarda ilaç kullanan kalp hastaları ve alerjik bir cilt yapısına sahip kişilerdir. Mezoterapi tedavisi bu kişilere uygulanmamalıdır.
Mezoterapinin Özellikleri Nelerdir?
İşlem sahip olduğu özellikleri sayesinde hastalara bazı avantajlar sağlar. Tedavinin genel özellikleri, micro uçlu iğneler ile uygulanır. Direkt olarak semptomlu bölgeye enjekte edildiği için sistemik dolaşımı etkilemez. İşlem süresi genellikle kısa ve konforludur. Her hastaya özel hazırlanan farklı solüsyonlara sahiptir. Kullanım alanı çok geniştir.
Saç Mezoterapisi Nedir ve Hangi Durumlarda Yapılır?
Saç kökleri zaman içerisinde bakımsızlık, yoğun çalışma temposu ve genetik faktörlere bağlı olarak zayıflar, kuru ve ölür. Saçlı deri içerisindeki foliküllerin uyarılması ve saçların daha canlı bir hale gelmesi için uygulanan işleme saç mezoterapisi denir. İşlem öncesinde gerekli bazı analizler uygulanır. Kişinin saç yapısı incelenir ve saç kökünde eksik olan maddeler tespit edilir. Bu maddelerin içeriğine bağlı olarak özel solüsyon hazırlanır ve her saç köküne enjekte edilir. Saç köklerinin beslenmesi sağlanır. Saç dökülmesi, saçlı derinin kabuklanması ve saç kuruması durumlarında uygulanır.
Mezoterapi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?
İşlem için micro uçlu enjektörler kullanılır. Bu enjektörler nedeni işle ciltte hafif dereceli hasar oluşması normaldir. Bu uygulama sonucunda kişiyi çok rahatsız etmeyen ve hayatı engellemeyen bir şişlik oluşması normaldir. Şişlik ilk 3 gün sonunda kendiliğinden geçer. Ancak bu durumun engellenmesi içine hemen soğuk uygulama yapılabilir.
Yüz Mezoteapisi ( Mezolifting)
Hyalüronik asit, antioksidanlar ve vitaminler cilt yapısında zaman içerisinde azalır. Bu maddelerin azalması sonucundan kırışıklık, sarkmalar ve lekelenmeler ortaya çıkar. Bunun yanı sıra uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak, yaşlanmak, dengesiz beslenmek ve alkol gibi zararlı maddeleri tüketmek de cilt problemlerine yol açar.
Doğru içeriklerden oluşan mezoterapi solüsyonu yüz bölgesine çok minimal oranlarda enjekte edilir. Bu sayede cildin kolajen metabolizmasını uyarır. Cildin ihtiyacı olan nemi sağlar ve antioksidanlar sayesinde cilt hücrelerine zarar veren toksinleri yok eder. Yüz mezoterapisi uzman hekimler tarafından uygulandığı taktirde ikinci seans sonucunda mükemmel başarılar sağlar.
Yüz ve Boyun Mezoterapisinde Amaç Nedir?
Yüz ve boyun bölgesinde bulunan cilt yapısı vücudun diğer alanlarına göre daha hassas ve ince bir yapıya sahiptir. Bu nedene çevresel faktörler, genetik yapı ve diğer nedenlere bağlı olarak ilk deformasyonlar bu alanlarda ortaya çıkar. Mezoterapi uygulamasının amacı bu alanların her zaman nemli, canlı ve estetik görünmesini sağlamaktır.
Vücut Mezoterapisi Nedir?
Vücudun farklı alanlarına aynı anda uygulanan işleme vücut mezoterapisi denir. Özellikle basen ve karın bölgesine uygulanan kombine işlemleri içerir. Kişinin ihtiyacına göre vücudun farklı alanları tercih edilebilir. Mezoterapi tedavisi sırasında farklı solüsyonlar hazırlanarak tedavi düzenlenir.
Mezoterapi Nedir?
Saç tedavisi esnasında plasma tedavisinin mezoterapi tekniği ile birleştirilmesi durumuna denir. Kafa derisinin ihtiyaç duyduğu besinlerin zaman içerisinde azalması nedeni ile kökler zayıflar. Zayıflayan ve cansızlaşan saçlar bakım yapılmadığı takdirde incelerek kopar. Plasma mezoterapisi köklerin güçlenmesini ve saç kökünün az olduğu alanlarda yeni saçların çıkmasını sağlar. Yoğun, canlı ve parlak saçlar için tedavi gereklidir.
Plasma uygulaması mezoterapi işlemi ile aynı tedavi tekniği değildir. İkisi çok karıştırılan tedavilerdir. Plasma tedavisinde kişinin kendi alınarak santifürj edilir ve yeni bir madde ortaya çıkartılarak kişiye enjekte edilir. Mezoterapi uygulamasında ise yabancı ve dışarıdan alınan maddeler kişiye verilir. Bu teknik farkla ayrılırlar. Bazı kurumlar plasma tedavisini mezoterapi olarak tanıtabilirler. Bu nedenle kurum seçimi yaparken güvenilir yerleri tercih etmelisiniz. Maddi ve manevi kayıplar yaşamamak için güvenilir kurumlar önemlidir.
İğnesiz Mezoterapi
İğne kullanmadan mezopeeling işlemi ile yapılır. İçeriğinde faklı ürünler kullanılır. İğneli mezoterapi uygulamasından farklı içeriğe sahiptir. TCA ve H202 kombinasyonundan oluşan bir içeriği mevcuttur. İğne kullanılmadığı için cilde herhangi bir hasar vermez. Kolajen üretimi ve lifting etkisi ile mükemmel sonuçları vardır.
İğne fobisi olan kişiler mezoterapi işlemini yaptırmak istemezler. Bu nedenle yaşlanma belirtileri artar ve ciltte var olan diğer sorunlar ilerler. Uzmanlar iğne fobisi olan kişileri düşünerek iğnesiz uygulamayı gerçekleştirmektedir. Peeling sistemine dayalı olarak uygulanır. Mezoterapi solüsyonu cilt altına peeling uygulaması ile yedirilir. Bu sayede iğne darbesine gerek kalmadan işlem tamamlanır. Konforlu bir işlem olmasına rağmen uzun süren bir tedavidir. Maliyet olarak iğneli uygulamaya göre pahalıdır. Ancak hastaların konforu düşünüldüğünde sık tercih edilir.
Selülit Mezoterapisi
Kadın ve erkeklerin ortak sorunu olan selülit özellikle yaz aylarında ince kıyafetler giyilmesi nedeni ile insanları rahatsız eden bir sorundur. Haftada bir uygulanan ve ortalama 10 seans süren işlem sayesinde kalıcı olarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Selülitli bölgede kan akışını sağlamak ve yağ depozitlerinin erimesini sağlamaktır. Yapılan incelemeler sonucunda mezoterapi tedavisi selülit üzerinde etkilidir ve mutlaka tavsiye edilir.
Bölgesel Yağlanma
Basen, bel, kol ve bacaklarda bölgesel yağlanmalar bulunur. Bölgesel yağlar spor ve diyete rağmen erimeyen inatçı yağ depolarından oluşur. Liposuction işlemi yaptırmak istemeyen kişiler alternatif olarak mezoterapi tedavisi yaptırarak bu sorundan kurtulabilirler. İçerdiği solüsyon sayesinde bu alanlarda biriken yağların erimesi sağlanır.
Mezoterapinin Yan Etkileri Nelerdir?
Her medikal tedavinin küçük çaplı da olsa bazı yan etkileri bulunur. Mezoterapi tedavisinin yan etkileri, mide bulantısı, kusma, ishal, baş dönmesi, yanma, kaşıntı, uygulama alanında alerji, kızarıklık, enfeksiyon ve ödemdir. Yan etkiler işlem yapılan kişilere göre değişiklik gösterir. İşlem sonrasında sıraladığımız bu semptomlardan birini yaşarsanız vakit kaybetmeden uzman hekime gitmelisiniz.
Mezoterapi Tedavisine Cevap Ne Zaman Alınır?
Mezoterapi içerisinde verilen maddelerin vücut tarafından emilmesi ve hücrelerin sindirmesi için biraz vakit gereklidir. Daha önceden uygulanan işlemlerin sonucu 2 hafta gibi bir sürede kendini gösterir. Hızlı bir şekilde cevap almak isteyen kişiler kaliteli hizmet veren ve uzman hekimler tarafından tedavinin uygulandığı klinikleri tercih etmek zorundadır. Aksi halde istedikleri başarılı sonuca ulaşamazlar.
Mezoterapi Uygulamasında Sıklıkla Kullanılan Maddeler Nelerdir?
Mezoterapi içeriğinde kullanılan maddeler değişiklik gösterir. Genel olarak bakıldığında solüsyon içerisinde kullanılan maddeler, antioksidanlar, vitaminler, mineraller, hyalüronik asit, lidocaine, çinko ve aminoasittir. İşlem öncesinde bazı tetkikler uygulanır. Bu tetkikler neticesinde kişinin vücudunda eksikliği belirlenen maddeler teşhis edilir. Mezoterapi tedavisi sonrasında beklenen sonucun elde edilmesi için doğru maddelerin vücuda verilmesi gerekir.
Mezoterapi Gebelere Yapılır Mı?
Gebelik dönemi tüm vücut sisteminin farklı çalıştığı hassas bir dönemdir. Bu dönemde vücudun vereceği tepkiler net olarak bilinemediği için gebelik döneminde mezoterapi tedavisi tavsiye edilmez. Anne bebeğe mezoterapinin herhangi bir zararı olduğuna dair bir kanıt yoktur. Genel bakış altında hamilelerin medikal estetik ve diğer tıbbi uygulamalara karşı dikkatli olmaları gerektiği için işlem yapılmamalıdır.
Mezoterapi Vücuda Zarar Verir Mi?
İşlem sırasında kullanılan solüsyon insan vücudunda var olan ve eksilen maddelerdir. Kullanılan enjektörlerde micro uçlu iğnelerden oluşur. Bu nedenle işlem sırasında ve sonrasında vücuda zarar verecek herhangi bir zararı yoktur. Mezoterapi tedavisi ayrıca tecrübeli ve uzman hekimler tarafından uygulandığı takdirde mükemmel sonuçları vardır.
Mezoterapi Fiyatları 2022
İşlem fiyatları belirlenirken dikkate alınan bazı kriterler vardır. İşlemin yapıldığı merkezin konumu, kullanılan teknik, işlem süresi, uygulanan alanların büyüklüğü, mezoterapi solüsyonunun içeriği ve işlemi yapan hekimin tedavi ücreti dikkate alınır. Medikal estetik uygulamaları tıbbi gereklilik haricinde yapıldığı için maliyetleri yüksektir.
Bu nedenle mezoterapi tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almadan merkeze karar verilmemelidir. Mezoterapi Fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.