Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon Tedavisi, alternatif tıp alanında gerçekleştirilen ve son yıllarda sıklıkla düzenli olarak kullanılan yöntemler arasında yer alır. Aynı zamanda oksijen terapisi olarak da adlandırılır. Deri hastalıkları enfeksiyonları, günlük yaşamda sıklıkla karşımıza çıkabilen problemlerden biri olabiliyor.
Bu sebepten ötürü birçok kişi tarafından tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yerini almış oluyor. Sadece cilt hastalıklarında değil aynı zamanda diyabet, hepatit gibi hastalıklarında da kullanılabiliyor.
Tek bir yöntem ile sınırlı olmadığından dolayı farklı çeşitleri; hastanın rahatsızlığına uyumlu olacak şekilde tercih edilir. Herhangi bir ciddi yan etkisi olmadığını söylemek mümkündür. Bu yüzden ozon tedavisi önemli bir tedavi uygulaması olup, rağbet gören yöntem arasında yerini alabiliyor.

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gerçekleştirilen ozon tedavisi çeşitli şekillerde vücut içine sokulabilir. Sıvı ya da gaz karışımı sonrasında kanla birleştirilme olayıdır. Deri altına veyahut damar içine de enjekte edilebilir. Çeşitli yöntemler sayesinde vücut içine takviyesi gönderilebiliyor. Ayarlanan ozon doz miktarı; hastanın durumuna, yaşına ve hastalığın seyrine göre değişim göstermektedir. Tek başına kullanılmaz ve bu sebepten dolayı bazı oranlarda belirlenen oksijenlerle karıştırılarak uygulanmış olur.
Bu karışımın içinde en az %5’lik oranda ozonun bulunması gerekiyor. Doğrudan damarın içine verilemediğinden dolayı farklı tekniklerle vücuda verilir. Bunlar; iki farklı yöntemle kullanıldığından dolayı kabul görülmektedir. Sistemik uygulamasında majör yöntem çok sık tercih edilir.
Burada hastadan alınan 50-200 cc aralığındaki kanın; oksijen ve ozonla karışımı gerçekleştirilir. Yaklaşık olarak 10 dakikalık bir bekleme sürecine ihtiyaç vardır. Ortaya çıkan yeni karışımı; damar yolu ile tekrardan hastaya verilmesiyle gerçekleştirilir.
Diyabet ve kanser hastalarında genelde damar yolu bulunamadığından dolayı bu işlemi anüs veya vajinadan vererek de tedavi gerçekleştirilebilir. Bu yöntem sayesinde bağırsak ve karaciğer rahatsızlıklarında da etkili bir yöntemdir.
Lokal uygulaması yönteminde ise ilk olarak hastanın hastalığına uygunluğu olması için değerlendirme yapılır. Ardından hastaya uygun doz miktarı ayarlanarak; oksijen ve ozon karışımının eklem, tendon, cilt üzeri, kas veya vücudun belli başlı boşluklarına uygulaması gerçekleştirilir.

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Yıllardan beri devam eden ve ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkması durumunda pek çok alanda gelişmeler yaşanmıştır. Özellikle tıp alanında bu durum daha da gelişerek, hastalıkların tedavi edilerek azalmasında rol oynamıştır. Gelişen teknolojiyle birlikte ozon tedavisinin de yeri ve önemi her geçen gün artış gösterir.
Pek çok rahatsızlığın tedavisinde uygulanabiliyor. Bunların başında cilt rahatsızlığı, kanser ve diyabet sıralanabilir. Aynı zamanda tümör, Alzheimer, hipertansiyon, hepatit, parkinson hastalığı, omurga iltihabı, sistit, Lyme hastalığı, romatizma eklem iltihabında, yaraların iyileştirilmesi, diş enfeksiyonu, ürolojik rahatsızlıklar, damar ameliyatları, migren ve daha birçok hastalığında tedavisinde büyük rol oynar.

Ozon Tedavisi Neye İyi Gelir?

Ozon tedavisinin farklı karışımlarla birlikte hazırlanıp, vücuda verilmesi durumunda; vücudun direncini arttırır. Özellikle burada bağışıklık sisteminin de uyarılması sonucunda gerçekleştirilir. Sadece hastalıkları tedavi etmekle kalmayıp, aynı zamanda detoks etkisiyle birlikte yaşlanmayı geciktirme özelliği vardır. Sigara bağımlılarında, zayıflama ve aynı zamanda selülit problemlerinde de sıklıkla tercih edilir. Doğru uygulanması durumunda etkisini kısa süre içinde görülebilir.

Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Tek başına kullanılması uygun olmayan ve aynı zamanda özel teknik gerektiren tedavi yöntemidir. Bu yöntemler arasında sıklık tercih edilen ve damar yolu ile verilen Major Otohemoterapi uygulamasıdır. Ozon tedavisi lokal ve sistematik olacak şekilde değerlendirilir. Yöntemleri arasında yer alan diğer uygulamalar ise; Minor Otohemoterapi, Rektal-Vajinal İnsuflasyonu, torbalama, topikal uygulama, lokal uygulama, sauna uygulama yöntemleri sıralanabilir.

Ozon Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Ortaya çıkan hastalıkların şekli ve seyrine göre değişim görülme olasılığı yüksektir. Bu sebepten dolayı gerçekleştirilen ozon tedavisi uygulaması, kişiye özeldir. Bu konu hakkında kesin doz miktarı verme, seans belirleme veya tedavi yöntemi hakkında kesin bilgi verme durumu yoktur.
Daha sağlıklı ve doğru bilgi alabilmek adına uzman hekim tarafından ön muayene gerçekleşmeli. Yapılan muayene ile birlikte hastanın durumu hakkında daha fazla bilgiye sahip olunur. Ardından yapılan değerlendirmeyle birlikte hastaya seans hakkında kesin bilgi verilir. Hastalık durumuna göre örnek vermek gerekirse; bel fıtığı tedavisinde yaklaşık olarak 12-15 seans ile tamamlandığı söylenebilir.

Ozon Tedavisi Kaç Günde Etki Eder?

Yapılan uygulamanın tedavisi, kişiye özeldir. Bu yüzden önceden gerçekleştirilen ön muayene ile birlikte hastanın rahatsızlığı ve durumu hakkında daha fazla bilgiye sahip olması sağlanır. Ayarlanan doz miktarı, hastalık durumu; bu konuda bilgi vermeye yardımcı olur.
Doz miktarı ve durumu kendini göstermeye başladığı zaman tedavinin başarılı gittiğini anlayabiliriz. Hastalık durumuna ve seyrine göre bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olması sağlanabilir.

Hangi Hastalıkların Tedavisinde Ozon Kullanılır?

Her geçen gün ortaya çıkan hastalıkların ve tedavilerin olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte tek bir uygulama yöntemiyle bile birçok hastalığın tedavisi gerçekleştirilebilir. Hem gençlik iksiri hem de birçok hastalığın tedavisinde kullanılabiliyor. Sıklıkla cilt enfeksiyonları, diyabet, kanser rahatsızlıklarında kullanılabiliyor. Pek çok kronik rahatsızlıklarda etkili sonuç verdiği için hastalar tarafından rağbet gören tedavi uygulamasıdır.

Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Hastalıklarla baş etmek bazı durumda çok zor oluyor. Yapılan tedavilere rağmen olumlu sonuç alınamadığı durumlar vardır. Daha faydalı ve etkili sonuç alabilmek adına yapılan ozon tedavisi ile birlikte gençleşmeyi de engelleyebilme şansı elde edilir. Hastalığın tedavisi ile birlikte aynı zamanda sıkıntıdan ve depresyondan uzaklaşmayı da sağlar.
Kas, eklem ağrılarının hafifleyip iyileştirir. Damarlar yenilerek aynı zamanda tansiyonun düzelmesinde de büyük rol oynar. Doku ve hücre yenilenmesini sağlayarak daha doğru bir şekilde kan dolaşımını düzene sokar, hızlandırır. Vücut ve beyin üzerinde çok büyük etkiler sağlamasından dolayı birden fazla faydası olduğunu söyleyip, saymak mümkündür.

Ozon Tedavisi Kaç Seans ve Hangi Aralıkta Uygulanır?

Ozon tedavisine başlamadan önce hastanın durumu hakkında detaylı bilgiye sahip olunur. Hastalık ve rahatsızlık seyri belirlendikten sonra uzman hekim tarafından tedavi hakkında detaylı bilgi verilir. Hastalık seyri herkeste aynı olamayabiliyor.
Bundan kaynaklı olarak da seans sayısına ve hangi aralıklarda gerçekleşeceğini; uzman hekim belirler. Hastalığın durumuna ve çeşidine uygun olacak şekilde tedavi belirlenir. Ön muayene ve bilgilendirme gerçekleşmeden işleme karar verilmemelidir.

Ozon Tedavisi Ağrılara İyi Gelir Mi?

Ozon tedavisinin sadece hastalık iyileştirme de değil, aynı zamanda vücudun direncini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendirmiş olur. Enfeksiyonlara karşı artmakta olan direnç ile birlikte vücudun daha rahat ve esnek olması sağlanır. Böylelikle ortaya çıkan ağrıların hafiflemesinde de etkili olmuş olur. Özellikle kas rahatsızlıklarında ve eklem ağrılarını iyileştirmekte yardımcı olduğu için ozon tedavisi tercih edilenler arasında yer alıyor.

Ozon Tedavisi Kaç Yaş Sınırı Var Mı?

Ozon tedavisinin pek çok faydasını saymak mümkündür. Ortaya çıkan hastalıkların tedavisinde tercih ediliyor. Hastalıkları önlemek ve ilerlemeyi durdurabilmek için herhangi bir yaşta yapılabilir. Bunun için bir yaş sınırlandırması yapmadan, her yaşta yapılabiliyor. Özellikle çocukların tedavisinde önerilmiş olup; işlem süresini 10-20 dakikada gerçekleştirilir.

Ozon Tedavisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Hastalıklar; kişiden kişiye farklılık gösterir. Uygulanacak tedavinin doğru ve etkili olabilmesi için önceden muayene gerçekleşir. Muayene ile birlikte hasta hakkında daha fazla bilgiye sahip olmasına yardımcı olur. Hastalık seyri ne kadar çok ilerlemiş olursa, verilen seans sayısı da bir o kadar çok olur. Ozon tedavisi etkisini kısa süre içinde görmek mümkündür. Fakat bunun için kesin bilgi verilmesi mümkün ve doğru değildir.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Oldukça geniş yelpazeye sahip bir uygulama olup, faydalıdır. Hem hastalar hem de hekimler tarafından tercih edilir. Yan etki oluşturmaz ve vücuda herhangi bir zararı dokunmadan yapıldığından dolayı rağbet görür. Tedavi amaçlı olarak kullanılmasıyla birlikte aynı zamanda gençleşmeyi de sağlar. Birçok faydalı etkisi olmasıyla birlikte çoğu hastalığın tedavisinde kullanılmayı sağlamış olur. Bu hastalıkların başında kanser, diyabet ve cilt hastalıkları yer alıyor.
Günümüzde sıklıkla karşımıza çıkan ve pek çok kişinin tedavisini sağlayamadığı durumlar vardır. Tıp alanında ortaya çıkan yaralanmalar ve rahatsızlıklara cevap alınamadığında veya cevap alınmasını sağlayabilmek adına ozon tedavisine başvurulur. Atılan temellerle birlikte hastalığın seyrini kontrol altına alarak, ek olarak kullanılabiliyor.

Ozon Tedavisi Zararı Var Mı?

Sağlık alanında gerçekleştirilen tedavilerin mutlaka tecrübeli ve eğitimli kişiler tarafından yapılması büyük önem taşır. Şansa bırakılacak veya deneyimi olmayan kişiler tarafından yapılması mümkün olmayan konu başlığıdır.
Sağlığın doğru şekilde kontrol altına alınması ve ortaya çıkan rahatsızlıkların tedavisini gerçekleştirebilmek için iyi bir araştırma yapmak gerekir. Böylelikle uzman hekim ve güvenilir klinikten yardım alınmasında etkili olacaktır. Aksi durumlarda deneyimsiz kişiler tarafından yapılırken ozon gazını soluma durumu vardır. Bu da hava ve göz yollarından girerek, tahrişin oluşumuna sebebiyet verir.

Ozon Tedavisinin Yan Etkisi Var Mı?

Ortaya çıkan yara veya rahatsızlığın tedavisinde rol oynayan bu uygulamanın zararlı olduğunu söylemek doğru olmaz. Çünkü pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilir özelliği vardır. Sadece tecrübesiz ve eğitimini almayan kişiler tarafından yapılmadığı durumlarda ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Özellikle yüksek dozda verilen ozonun ciddi zararları beraberinde getirebilir.
Belli başlı aralıklarla, kademeli bir şekilde dozun arttırılması gerekiyor. Oluşabilecek yan etkiler oldukça nadirdir. Ozon gazı ile birlikte hastanın kanı alınarak karışım hazırlanır. Karışımın vücuda zarar vermesi veya herhangi bir komplikasyonu açığa çıkarmaz. Ozon gazının 3 oksijen atomundan oluşur. Renksiz gaz olduğundan dolayı bağışıklık sisteminin uyarılmasını sağlar. Yan etki oluşturmaz, tedavi amaçlı güvenle tercih edilir.

Ozon Tedavisi Uygulanmasının Zararlı Olduğu Bir Hastalık Var Mı?

Tedavinin birden fazla faydasını sayabiliriz. Özellikle çok nadir olmakla birlikte yan etkileri görülür. Bu yüzden daha sonrasında herhangi bir hastalık veya ciddi rahatsızlığı beraberinde getirmez. Tecrübeli ve eğitimli ekip tarafından hizmet alınmalıdır.
Aksi durumlarda ozon gazının solunması mümkündür. Bu durum toksitin göz ve hava yolunun zarar görüş tahrişine neden olur. Doğru şekilde, uzman hekim tarafından yapılması durumunda zararlı veya ciddi rahatsızlığa neden olmadan, etkili bir şekilde kendini gösterir.

Ozon Tedavisi Fiyatları 2022

Fiyatlandırma bilgisi de diğer konu başlıkları gibi değişkenlik gösterebiliyor. Burada hastalık türü, hastalık seyri ve hastanın yaşını göz önünde bulundurup; tedavi gerçekleştiriliyor. Belirlenen seans sayısı, fiyatın da belirlenmesinde büyük rol oynar. Bu yüzden güncel ve kesin bilgi alabilmek adına; işlemin yapılacağı merkez ve uzman hekimle görüşme yapılması gerekir.
Daha doğru ve kesin bilgi alarak, işleme karar vermekte yardımcı olunur. Ozon Tedavisi Fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir