Kol Germe Ameliyatı Nedir?

Kol Germe Ameliyatı, kol bölgesinde bulunan yağların alınmadı ve tarkan birinin toparlanması işlemine denir. Aniden kilo veren kişiler için tercih edilen cerrahi bir ameliyattır.
Estetik operasyonları içerisinde en sık uygulanan işlemdir. Son günlerde Erkekler de kadınlar kadar bu operasyonu tercih etmektedir. Başarılı cerrahlar tarafından yapıldığı sürece büyük avantajlar elde edilir. Gelişen Teknoloji sayesinde kısa sürede iyileşme sürecinin sahiptir.

Kol Neden Sarkar?

Cildin esnekliğini kaybetmesi, Cilt altı hücrelerinin hasara uğrayarak kolajen üretememesi, alkol ve sigara gibi zararlı maddeleri tüketilmesi ve hareketsiz yaşam şartına sahip olmaktır. Kol sarkma nedeni ne olursa olsun özellikle yaz aylarında ince kıyafetler giymesi nedeniyle insanları estetik açıdan rahatsız eder. Cerrahi operasyon geçirmek istemeyen kişiler korktukları için kol germe ameliyatı olmak istemeyebilirler ancak teknolojinin ilerlemesi ile kısa sürede iyileşme dönemini tamamlayarak fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.
Ameliyat genel anestezi altında uygulanır. Koltuk altı bölgesinden kesi atılır atılan bu kesiden cilt altına girilir. İlk olarak yağ depolanması var ise liposuction tekniği kullanılır. Burada biriken fazla yağlar çıkartılır. Sarkan ve bollaşan deri cerrahi teknik ile kesilir ve çıkartılır. Dikiş dirseğin arka bölgesinden kol altına doğru atılır pansuman yapılır ve bandaj sarılarak kapatılır.
İşlem süresi ortalama 90 dakikadır ve cerrahın tecrübesine göre işlem sonrasında iz kalma ihtimali azalır. İlk gün hastanede yatış önerilir. Ameliyat esnasında gerek görüldüğü takdirde diren takılır. Diren olan kişiler 24 saat sonra bu direni aldırır tekrardan pansuman yaparak hasta taburcu edilir

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Ameliyat süresi hastadan hastaya göre değişiklik gösterir. Bollaşan derinin derecesine, kullanılan anestezi tekniğine, ameliyat yöntemine, cerrahın el becerisine ve ameliyat sırasında bir komplikasyon oluşup oluşmadığına göre süre belirlenir. Ortalama olarak bakıldığında 60 90 dakika arasında bir süre yeterlidir.

Kol Germe Ameliyatı Teknikleri

Son yıllarda kullanılan iki farklı kol germe ameliyatı tekniği kullanılmaktadır.  Mini kol germe ve tam kol germe ameliyatlarıdır. İşlem için hangi tekniğinin kullanılması gerektiğine uzman hekim karar verir.  Kol bölgesindeki cilt altı dokuları hala kolajen üretmeye devam eden kişiler için mini kol germe ameliyatı yeterlidir. Ancak yaşı ilerlemiş ve kol bölgesindeki derinin sarkma derecesi ileri seviyede olan kişiler için tam germe operasyonu uygulanmalıdır.

Kol Germe Ameliyatı İçin Uygun Muyum?

Ameliyat için kimin uygun olup olmadığına gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hekim karar verir. Bu nedenle kol bölgesinde oluşan sarkmalardan ve yağ depolarından rahatsız oluyorsanız uzman hekime giderek gerekli kontrolleri yaptırabilirsiniz. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, kronik rahatsızlıkları ve var olan diğer hastalıkları değerlendirilir. Bu veriler sonucunda ameliyat için uygun ise karar verilir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Cerrahi operasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat etmek hem iyileşme süresini kısaltır hem de hastanın konforunu artırır. Ameliyattan sonra şişlik ve morlukların geçmesi için düzenli soğuk uygulama işleminin yapılması gerekir. Özelikle ödem oluşumu ameliyat sonucunu fazla etkilediği için dikkat edilmelidir. Ameliyat esnasında doktorun sardığı sıkın bandajlar en az 1 hafta kalmalıdır.
1 haftanın sonunda doktor kontrolüne gidilir. Doktor bandajların kalması gerektiğini söylerse bandaj uygulamasına devam edilmelidir. Antibiyotik ve ağrı kesiciler kullanılır. Kan sulandırıcı ilaçlar en z 1 hafta daha alınmamalıdır. Rahat kıyafetler tercih edilmelidir.  Spor yapmak için en az 1 ay beklenmelidir. En az 2 hafta cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

İyileşme süreci hastadan hastaya göre değişiklik gösterir. Hastanın yaşı, yapılan operasyon tekniği, işlemi yapan hekimin tecrübesi, çıkartılan fazla derinin büyüklüğü ve hastanın var olan diğer kronik rahatsızlıklarıdır. Sıraladığımız bu durumlar iyileşme süresinin konforunu etkiler. Genellikle 1 ay gibi bir sürede tam iyileşme görülür.

 Kol Germe Ameliyatının Sonuçlarını Ne Zaman Göreceğim?

Ameliyat sonuçlarının tam olarak görülmesi 2 ay gibi bir süre gerektirir. Ameliyata bağlı oluşan morluk ve şişliklerin geçmesi ve kolun yeni şeklinin oturması için iki ay gereklidir. Bu süre zarfında hekiminizin tavsiyelerini eksiksiz yerine getirirseniz iyileşme sürecini kısaltır ve işlem etkilerini saha kısa sürede ortaya çıkartırsınız.

Kol Germe Ameliyatı Ağrılı Mıdır?

Cerrahi operasyonlar genellikle ağrılı ve uzun süren iyileşme dönemine sahiptir. Bu nedenle insanlar genellikle ameliyat olma fikrini erteler. Ancak teknolojik ve anestezi ilaçlarının gelişmesi nedeni ile bu operasyonlar çok daha konforlu hale gelmiştir. İşlem sırasında verilen anestezi ilaçları en az 10 saat etkilidir. Ameliyattan 10 saat sonra acı hissi oluşmaz. Daha sonrasında doktorun reçete ettiği ağrı kesiciler yardımı ile ağrı yönetimi kolay bir şekilde yapılabilir.

Kol Germe Ameliyatı Sonucu Kalıcı Mıdır?

Ameliyat sonuçları kalıcılık süresi hastadan hastaya göre değişiklik gösterir. Kişinin yaşı, yaşam şekli, beslenme düzeni ve kilo alma durumuna göre bu süre değişir. Ortalama olarak bakıldığında ameliyat en az 10 sene kalıcıdır. Ani kilo alıp verme durumlarında kol tekrar sarkabilir. Kol germe ameliyatı sonuçlarının etkinliğini artırmak için işlem öncesi sonrası uygulanması gerekenler eksiksiz yapılmalıdır.

Kol Germe Ameliyatlarında Anestezi Gerekir Mi?

Biriken yağların ve bollaşan derinin alınması için uygulanan tedavi tekniği cerrahi işlemdir. Bu nedenle mutlaka anestezi uygulanır. Anestezi tekniğinin hangisi olacağına bazı tetkikler doğrultusunda karar verilir. Ameliyatın yöntemi, alınacak olan yağın miktarı ve çıkartılacak olan fazla deriye göre lokal ya da genel anestezi uygulanır. Hastaların konforu açısından genel anestezi sık tercih edilen yöntemdir.

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?

Ameliyat süresi yaklaşık 1.5 saat sürmektedir. Bu süre sabit değildir. Bu nedenle işlem öncesinde fiziki muayene uygulanırken hekiminize danışarak kol germe ameliyatı süresi hakkında net bir bilgi elde edebilirsiniz. Sürenin yanında aklınızdaki diğer soruların cevaplarını da alabilirsiniz.

Minimal İnsizyon Kol Germe Nedir?

Genç ve deri esnekliğini kaybetmeyen hastalara uygulanan kısa süreli ve genellikle lokal anestezi tekniği ile yapılan bir işlemdir. Sadece cilt altı yağ dokusuna bağlı olarak kol sarkması görülen kişilerde tercih edilebilir. Aksi halde başarılı sonuç elde edilemez. Dokuları sıkıştırmadan sadece üst kol bölgesindeki yağlara müdahale edilir. Bu alandaki yağ dokusu %80 oranında azaltılır. Minimal kol germe ameliyatı her hasta için uygun değildir.

Brakioplasti Nedir?

Kolun üst kısmında kilo alımı, kilo kaybı, bazı hastalıklar nedeniyle sarkmalar ve kırışıklıklar oluşmaktadır. Bu bölgedeki deformitenin düzeltilmesi işlemi brakioplasti denir. Liposuction veya cerrahi olarak sarkık dokuların çıkarılması ile ameliyat yapılır.

Kol Germe Ameliyatının Riskleri ve Potansiyel Yan Etkileri Nelerdir?

Cerrahi operasyonların hemen hepsinde minimum seviye de de olsa riskler bulunur. Kol germe ameliyatı riskleri kanama, kötü yara izi, enfeksiyon ve sinir hasarının oluşmasıdır. Kanama riski yok denecek kadar az olan bir durumdur. Ancak hekimin tecrübesine göre bu durum değişiklik gösterebilir. Reçete edilen antibiyotik düzenli kullanıldığı sürece yara bölgesinde enfeksiyon ve akıntı oluşmaz. Ameliyat sonrasında hasta bakımı detaylı bir şekilde uygulanırsa yara izi kalması mümkün değildir.

Kilo Alıp Verirsem Kol Tekrar Sarkar Mı?

Ameliyat sonrasında kişinin dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Düzenli spor yapmak ve dengeli beslenmek hem iyileşme sürecini kısaltır hem de ameliyat etkisini artırır. Cerrahi işlem sonrasında kol bölgesinde istenilen fit görüntü elde edilirse mutlaka korunmalıdır.
Aşırı kilo almak ve hareketsiz yaşama bağlı olarak kol tekrar sarkabilir. Özellikle 45 yaş ve sonrasında vücut sistemlerinin çalışması yavaşladığı için bu risk daha fazla artış gösterir. Genç hastalarda tekrar etme ihtimali daha düşüktür.

Kol Germe Ameliyatı Hangi Mevsimde Yaptırmalıyım?

Cerrahi operasyonların yapılması için herhangi bir mevsim şartı yoktur. Yaz aylarında artan hava sıcaklığı nedeni ile yara iyileşmesi gecikebilir. Ayrıca hijyene dikkat edemeyen kişilerin yara bölgesinde bakteriler sıcaklık ile birlikte artabilir. Bu nedenle cerrahi işlemler için genellikle sonbahar ve kış ayları tavsiye edilir.
Ancak hasta bakımında dikkatli olunduğu takdirde her mevsim bu ameliyatlar uygulanabilir. Kol germe ameliyatı için de herhangi bir mevsim kısıtlaması söz konusu değildir. Teknolojinin ilerlemesi ile klima teknolojisi üst boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle yaz aylarında istediğiniz zaman ameliyat olabilirsiniz.

Kol Sarkması Egzersiz İle Düzelir Mi?

Erken dönemde fark edilen sarkmalar egzersiz ile düzeltilebilir. Ancak hastanın bazı şartları sağlaması gerekir. Beden kitle indeksi normal değerlerin içinde olmalıdır. Alkol ve sigara gibi zararlı maddelere uzun süre maruz kalmamalıdır. Ciltte kolajen üretimi halen devam ediyor olmalıdır. Egzersiz yaparken düzenli ve dengeli beslenmelidir. Aksi halde kişinin yaşı ilerlemiş ve kol sarkma derecesi artmış ise egzersiz işe yaramayabilir. Bu nedenle egzersiz yaparken kol sarkması düzelmeyen kişiler uzman hekimlere başvurabilir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Masaj Öneriyor Musunuz?

Ameliyat sonrasında yapılana bazı işlemler iyileşme sürecinde hastanın daha konforlu olmasını ve işlem etkisinin artmasını sağlar. Doğru teknikler ile uygulanan masaj işlemi sonrasında oluşan ödem kısa sürede dağılır. Ödem ortadan kalktıktan sonra kolun yeni ve sıkı görüntüsü ortaya çıkar. Bu nedenle uzmanlar kol germe ameliyatı sonrasında fazla baskı uygulamadan doğru hareket ile masaj yapılabilir.

Kol Germe Ameliyatlarından Sonra İz Kalır Mı?

Estetik kaygılar ile gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar bazı kriterlere göre uygulanır. İz kalmaması, doğal görüntünün elde edilmesi ve konforlu olmasıdır. Bu nedenle kol germe ameliyatı sonrasında iz kalması söz konusu değildir. Kesi atılan ameliyatlarda kolun iç kısmından koltuk altına doğru atılır. Böyle durumlarda silik bir iz kalsa bile gözle görülmez.
İşlem sonrasında iz kalması komplikasyon riskinin oluştuğunu gösterir. Bu nedenle ameliyat bölgesinde akıntı, kaşınma ve kızarıklık oluşması durumunda hemen hekime başvurulmalıdır. Aksi halde geri dönüşü olmayan sağlık sorunları oluşabilir.

Ameliyatsız Kol Germe Örümcek Ağı İle Kol Germe

Medikal ipler yardımı ile askı uygulaması yaparak kol germe işlemi gerçekleştirilir. Yüz germe işleminde kullanılan tekniğin hemen hemen aynısıdır. Sadece bu işlem için kullanılan medikal ipler daha uzun boyutlardadır. Kol altı bölgesinden girilir. Medikal ipler bu alana yerleştirilir. Kol içerisinde biriken yağ hücreleri alınırken aynı zamanda sarkan deri toplanır. Genç yaştaki hastalar için uygun bir işlemdir. Rutin kol germe ameliyatı tekniğine göre daha konforlu ve kısa süreli bir işlemdir.

Kol Germe Ameliyatı Fiyatları 2022

Ameliyat fiyatları hastaneden hastaneye değişiklik gösterir. Bu nedenle kurum seçimi yaparken fiyat konusunda detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Ameliyat için kullanılan teknik, işlem süresi, hekimin ameliyat ücretleri ve hastanenin ameliyat maliyetleri dikkate alınır.
Kar amacı elde etmek isteyen ve insan sağlığına gereken önemi göstermeyen kurumlar kesinlikle tercih edilmemelidir. Komplikasyonsuz ve başarılı bir işlem yapılması için donanımlı hastaneler tercih edilmelidir. Kol Germe Ameliyatı Fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir